Aktuální terapeutické možnosti erdosteinu - Lapka, Marek (Via practica, 2022)
Erdostein patří mezi běžně používaná mukolytika. Mechanismus účinku této látky spočívá v ovlivnění viskozity hlenu, jeho tvorby a také mukociliárního transportu. Zvláštností erdosteinu je ale také antioxidační, protizánětlivé či antibakteriální působení. Článek zmíněné charakteristiky diskutuje v kontextu aktuálních informací s cílem zaměřit se i na dětskou populaci.
Keywords: infekce dýchací soustavy; thioglykoláty; klinické zkoušky jako téma; Expectorants; Humans; Homocysteine; homocystein; Clinical Trials as Topic; lidé; Thiophenes; Child; ERDOSTEIN; dítě; Respiratory Tract Infections; Thioglycolates; expektorancia; thiofeny