Možné komplikace vasektomie - Broul, Marek; Hokůvová, Petra; Šimáčková, Barbora; Schraml, Jan (Urologie pro praxi, 2022)
Vasektomie je běžnou metodou sterilizace mužů. Celosvětově je však méně populární než podvazy vejcovodů u žen. Vasektomie je také možnou příčinou soudních sporů souvisejících s jejími komplikacemi. Tento článek shrnuje časné a pozdní komplikace tohoto chirurgického výkonu.
Keywords: vasektomie; Vasectomy; Sterilization, Reproductive; lidé; sterilizace reprodukční; mužské pohlaví; Postoperative Complications; Male; pooperační komplikace; Humans