Čistá intermitentní katetrizace - Burešová, Eva (Urologie pro praxi, 2022)
Čistá intermitentní katetrizace je preferovanou metodou u pacientů s evakuačními dysfunkcemi močového měchýře. Alternativou je zavedení permanentního močového katétru. Tato práce popisuje princip intermitentní katetrizace, jaké má indikace a věnuje se i případným komplikacím a jejich výskytu ve srovnání se zavedeným permanentním močovým katétrem.
Keywords: intermitentní katetrizace; Urinary Catheters; neurogenní močový měchýř; Urinary Bladder, Neurogenic; močové katétry; Humans; Intermittent Urethral Catheterization; lidé