Využití přístrojové technologie v rehabilitaci - zkušenosti z praxe - Ragulová, Michaela; Pavlů, Dagmar; Dvořák, Tomáš (Rehabilitace a fyzikální lékařství, 2022)
Autoři v příspěvku poukazují na možnosti využití dvou přístrojů 3D scaneru a ultrazvukového vyšetření v praxi fyzioterapeuta. Na příkladu pacientky po distorzi kolenního kloubu, u níž přetrvával i po prodělaných opakovaných artroskopických operacích a absolvované, vč. stále probíhající rehabilitace, omezený rozsah kolenního kloubu, který by v daném časovém horizontu měl být již upraven, demonstrují jednoduchost a přínos těchto nových metod, které se jeví vhodným doplňkem při vyšetřovacích postupech v oblasti rehabilitace.
Keywords: dospělí; Female; artroskopie; zobrazování trojrozměrné; Imaging, Three-Dimensional; ultrasonografie; Adult; výsledek terapie; ženské pohlaví; Knee Joint; lidé; Ultrasonography; Treatment Outcome; rehabilitace; 3D scaner; Rehabilitation; Arthroscopy; kolenní kloub; Humans