Cyanotické srdeční vady - Huml, Michal; Fremuth, Jiří; Jehlička, Petr (Československá pediatrie, 2023)
Článek shrnuje základní cyanotické srdeční vady. Popisuje jejich anatomii, hemodynamický profil s klinickými projevy a principy jejich korekce. Slouží jako podkladový materiál k přípravě na atestační zkoušku z Pediatrie.
Keywords: Child; Humans; Heart Failure; lidé; srdeční selhání; Cyanosis; dítě; cyanóza; vrozené srdeční vady; Heart Defects, Congenital