Morče – nevinný zdroj mykotické infekce - Marvanová, Edita; Jedličková, Hana; Březinová, Eva; Fialová, Petra; Růžička, Filip (Referátový výběr z dermatovenerologie (2002, Print), 2022)
Kožní mykózy jsou u člověka poměrně časté, avšak jejich klinické příznaky nemusí být vždy charakteristické. Vodítkem k určení správné diagnózy jsou především kompletní anamnestické údaje. V textu je popisován případ infekce Trichophyton benhamiae, jejímž zdrojem jsou nejčastěji morčata
Keywords: dospělí; diferenciální diagnóza; Zoonoses; Antifungal Agents; Female; zoonózy; Adult; výsledek terapie; ženské pohlaví; lidé; Treatment Outcome; Diagnosis, Differential; morčata; Guinea Pigs; Tinea; Trichophyton; antifungální látky; tinea; Humans