Předstírání orgasmu - Zíková, Kateřina; Weiss, Petr (Česká a slovenská psychiatrie, 2023)
Práce se zabývá psychologickými aspekty předstírání orgasmu. Toto klamavé chování nejčastěji vzniká při výskytu orgastické dysfunkce jedince. Autoři uvádějí prevalenci tohoto fenoménu, způsoby předstírání orgasmu a jeho jednotlivé souvislosti, které vyplývají z dosavadních studií v této oblasti. Jedinec může být k předstírání motivován vnějšími, vnitřními či vztahovými faktory, a proto jsou v práci rozebrány jednotlivé důvody vedoucí k tomuto chování. Dále jsou zde shrnuty souvislosti předstírání orgasmu s citovou vazbou jedince v dospělosti, partnerskou komunikací a spokojeností.
Keywords: orgasmus; předstírání orgasmu; Motivation; sexuální chování; Orgasm; lidé; Social Behavior; Female; mužské pohlaví; Behavior Control; Male; sociální chování; kontrola chování; motivace; ženské pohlaví; Sexual Behavior; Humans