Estetická rekonstrukce horního frontálního úseku keramickými fazetami. Kazuistika - Novák, Daniel; Georges, Filip (LKS, 2022)
Souhrn: Horní řezáky spolu se rty nejvíce poutají pozornost v dolní třetině obličeje, proto je nezbytný jejich přirozený vzhled. Poúrazové stavy, vývojové anomálie či nevhodné předchozí ošetření mohou estetiku narušit. Keramické fazety představují jednu z možností, jak navodit žádoucí estetiku při úsměvu. Tato kazuistika popisuje ordinační postup zhotovení nepřímých keramických fazet od plánování přes preparaci a otisky včetně jejich fixace.
Keywords: Organically Modified Ceramics; organicky modifikované keramické materiály; dospělí; estetika stomatologická; lidé; Female; Dental Veneers; Radiography, Dental, Digital; zubní fazety; digitální zubní radiografie; Esthetics, Dental; Tooth Preparation, Prosthodontic; Adult; ženské pohlaví; protetická preparace zubu; Humans