Aktuálne odporúčania pre dietetickú liečbu obezity - Kissová, Viera (Forum diabetologicum, 2023)
Nutričná liečba obezity musí spĺňať odborné medicínske kritériá, ktoré boli stanovené na základe medicíny dôkazov. Pacienta edukuje dietologický profesionál s pravidelne aktualizovaným vzdelávaním. Príslušné vzorce a kalorické obsahy redukčných diét sú dané príslušnými autoritami ako o nich pojednáva text článku. Predstavené sú posledné aktualizácie medicínskej nutričnej liečby obezity, ako ich uvádzajú posledné odporúčania Európskej asociácie pre štúdium obezity (EASO – European Association for the Study of Obesity).
Keywords: Diet, Reducing; nutriční terapie; Obesity; nutriční hodnota; lidé; obezita; Nutritive Value; Nutrition Therapy; redukční dieta; Humans