Chyby v léčbě bolesti - Gabrhelík, Tomáš (Bolest (Praha, Print), 2023)
Omyly a chyby jsou nedílnou součástí lékařské praxe a nevyhýbají se ani léčbě bolesti. Tyto nežádoucí události se řadí mezi preventabilní selhání, a proto bychom se měli trvale snažit snižovat chybovost v algoritmech léčby bolesti a v organizaci zdravotnické péče. Publikace se věnuje klasifikaci chyb v managementu bolesti a popisuje nejčastější chyby v léčbě bolesti.
Keywords: Medical Errors; Humans; Analgesics; analgezie; Pain; Diagnostic Errors; chybná zdravotní péče; Patient Medication Knowledge; chybná diagnóza; Analgesia; výsledek terapie; lidé; analgetika; bolest; Medication Errors; poučení pacienta o léčbě; medikační omyly; Treatment Outcome