Doporučení ESC pro diagnostiku a léčbu pacientů s komorovými arytmiemi a prevenci náhlé srdeční smrti 2022. Překlad zkráceného dokumentu připravený Českou kardiologickou společností - Peichl, Petr; Bulava, Alan; Toman, Ondřej; Kautzner, Josef (Cor et Vasa (Brno), 2023)
Zeppenfeld K, Tfelt-Hansen J, de Riva M, Winkel BG, Behr ER, Blom NA, Charron P, Corrado D, Dagres N, de Chillou C, Eckardt L, Friede T, Haugaa KH, Hocini M, Lambiase PD, Marijon E, Merino JL, Peichl P, Priori SG, Reichlin T, Schulz-Menger J, Sticherling C, Tzeis S, Verstrael A, Volterrani M; ESC Scientific Document Group.(2022 ESC Guidelines for the management of patients with ventricular arrhythmias and the prevention of sudden cardiac death.
Keywords: náhlá srdeční smrt; Arrhythmias, Cardiac; Death, Sudden, Cardiac; Heart Disease Risk Factors; kardiopulmonální resuscitace; srdeční arytmie; Diagnostic Techniques, Cardiovascular; Cardiomyopathies; kardiovaskulární nemoci; Cardiopulmonary Resuscitation; Humans; Practice Guidelines as Topic; Defibrillators, Implantable; směrnice pro lékařskou praxi jako téma; rizikové faktory kardiovaskulárních chorob; diagnostické techniky kardiovaskulární; Ventricular Premature Complexes; Myocardial Ischemia; defibrilátory implantabilní; ischemická choroba srdeční; kardiomyopatie; lidé; komorové extrasystoly; Cardiovascular Diseases