Bezprostřední vliv Schultzova autogenního tréninku na autonomní nervový systém, hodnocený ukazateli spektrální a časové analýzy variability srdeční frekvence u zdravých probandů - Uhlíř, Petr (Rehabilitace a fyzikální lékařství, 2023)
Záměrem studie bylo zhodnotit bezprostřední vliv Schultzova autogenního tréninku na vybrané ukazatele variability srdeční frekvence. Výsledky studie prokázaly pozitivní vliv Schultzova autogenního tréninku na autonomní nervový systém.
Keywords: Heart Rate; autonomní nervový systém; Autonomic Nervous System; Clinical Studies as Topic; lidé; autogenní trénink; srdeční frekvence; Schultzův autogenní trénink; Humans; klinická studie jako téma; Autogenic Training; Male; mužské pohlaví; ženské pohlaví; Female