Aplikace podpůrných opatření ve vzdělávání žáků s dysgrafií z pohledu učitele na 2. stupni ZŠ - Smíšková, Eliška (Speciální pedagogika, 2022)
Článek je zaměřen na problematiku aplikace podpůrných opatření u žáků s dysgrafií na 2. stupni základní školy z pohledu učitelů. Představuje výsledky výzkumu, jehož cílem bylo formulovat doporučení, která pomohou zlepšit učitelům podporu poskytovanou žákům s dysgrafií. K získání dat v rámci kvalitativního výzkumu byla využita metoda polostrukturovaných rozhovorů s šesti pedagogy základních škol. Podle výsledků jsou využívána podpůrná opatření především v oblasti organizace výuky, metod a forem výuky a v oblasti hodnocení. Velký význam je přikládán i spolupráci s rodinou žáka s dysgrafií.
Keywords: výzkum; Education; lidé; výchova a vzdělávání; dítě; Child; agrafie; Agraphia; Teaching; Humans; vyučování; Research