Komplexní rekonstrukce u pacienta se závažným opotřebením tvrdých zubních tkání s využitím adhezivních náhrad. Kazuistika - Marešová, Alexandra; Krug, Jiří (LKS, 2023)
Počet pacientů se závažným opotřebením tvrdých zubních tkání stále stoupá. V minulosti byla doporučeným léčebným postupem kombinace endodontického ošetření, kořenových nástaveb a celoplášťových korunek. V dnešní době můžeme díky rozvoji adhezivních technologií tento invazivní přístup opustit. V tomto článku prezentujeme celkovou miniinvazivní rekonstrukci u pacienta s generalizovaným opotřebením tvrdých zubních tkání.