Durvalumab v klinické praxi - Müllerová, Andrea; Fischer, Ondřej (Onkologická revue, 2023)
Prezentuje kazuistiku pacientky s metachronní nádorovou duplicitou, která byla léčena durvalumabem v udržovací léčbě po konkomitantní chemoradioterapii nemalobuněčného karcinomu plic. Současně nabízíme krátký přehled informací o této monoklonální protilátce, která nedávno získala úhradu též v léčbě malobuněčného karcinomu plic, a nabízí tak zlepšení prognózy nemocných v obou indikacích.
Keywords: Carcinoma, Non-Small-Cell Lung; nádory vaječníků; Ovarian Neoplasms; lidé; ženské pohlaví; Antibodies, Monoclonal; Humans; Aged; senioři; nemalobuněčný karcinom plic; Diagnostic Imaging; diagnostické zobrazování; durvalumab; monoklonální protilátky; Female