Folitropin delta - zkušenosti z klinické praxe - Frühaufová, Kristýna (Česká gynekologie, 2023)
Folitropin delta je moderní rekombinantní gonadotropin produkovaný na lidských buněčných liniích PER.C6 vykazující shodný glykosylační profil s lidským folikulostimulačním hormonem v porovnání s rekombinantními gonadotropiny produkovanými na zvířecích buněčných liniích. Cílem tohoto článku je podat shrnutí dosud publikovaných dat.
Keywords: Anti-Mullerian Hormone; folikuly stimulující hormon lidský; Reproductive Techniques, Assisted; Infertility, Female; ženské pohlaví; Follicle Stimulating Hormone, Human; asistovaná reprodukce; antimülleriánský hormon; Humans; Female; ženská infertilita; lidé