Atopická dermatitida: současná doporučení pro diagnostiku a léčbu. Část II - Machovcová, Alena; Cetkovská, Petra; Fialová, Jorga; Gkalpakiotis, Spyridon; Kojanová, Martina (Československá dermatologie, 2023)
Atopická dermatitida je chronické, intenzivně svědící onemocnění dětí i dospělých, které vyžaduje intenzivní lokální a často i celkovou léčbu. Výběr léčebné metody závisí na věku, závažnosti onemocnění a přidružených chorobách. Aktuální doporučení v části II obsahují indikace k celkové léčbě, shrnují recentní dostupné poznatky o systémové, biologické a cílené léčbě atopické dermatitidy. Současně jsou definované léčebné cíle (iniciální, racionální, optimální), hodnocení léčebné odpovědi a selhání léčby.
Keywords: Patient Outcome Assessment; lidé; hodnocení výsledků pacienta; Biological Therapy; Dermatitis, Atopic; atopická dermatitida; biologická terapie; Humans