Infekční onemocnění přenášená potravinami a vodou v České republice v letech 2018–2022: základní epidemiologické charakteristiky - Manďáková, Zdenka; Špačková, Michaela; Kynčl, Jan (Zprávy Centra epidemiologie a mikrobiologie (2011, Print), 2023)
Článek informuje o výskytu a základních epidemiologických charakteristikách vybraných infekčních onemocnění přenášených vodou a potravinami, včetně virových střevních onemocnění v letech 2018–2022 a podává přehled o vývoji nemocnosti v posledních pěti letech. Prezentovány jsou údaje o infekčních nemocech hlášených v České republice do celostátního elektronického Informačního systému infekční nemoci (ISIN).