Renální vaskulární trombóza u novorozence - 2. část - Števulová, Nikoleta; Gut, Josef; Záhorová, Hana; Pokorná Klímová, Lenka; Hitka, Patrik; Vojtíšková, Jana (Pediatrie pro praxi, 2023)
Ve druhé části článku jsou demonstrovány recentní diagnostické a terapeutické postupy na 2 případech renální venózní trombózy u donošených novorozenců.
Keywords: heparin nízkomolekulární; Heparin, Low-Molecular-Weight; hematurie; lidé; Hematuria; mužské pohlaví; Renal Artery Obstruction; Infant, Newborn; Male; obstrukce renální arterie; antibakteriální látky; Anti-Bacterial Agents; novorozenec; Female; žilní trombóza; Venous Thrombosis; ženské pohlaví; Humans