Arteriální hypertenze u dětí a adolescentů - Seeman, Tomáš (Paediatric News, 2023)
Souhrn Arteriální hypertenze je jedním z nejdůležitějších, hlavních rizikových faktorů kardiovaskulární morbidity a mortality u dospělých a kardiovaskulárních a renálních onemocnění v dětském věku. Tato doporučení pro diagnostiku a léčbu hypertenze u dětí vycházejí ze současných doporučení Evropské společnosti pro hypertenzi.
Keywords: krevní tlak; Adolescent; Medical History Taking; Statistics as Topic; měření krevního tlaku; Child; anamnéza; lidé; hypertenze; Blood Pressure Determination; Antihypertensive Agents; Hypertension; antihypertenziva; dítě; Blood Pressure; statistika jako téma; mladiství; Humans