Terapie akné u dospívajících - Kopová, Renata (Pediatrie pro praxi, 2023)
Akné je jedním z nejčastějších kožních onemocnění dospívajících, které významně mění kvalitu života a představuje vážný socioekonomický problém. Základem úspěšné léčby je vhodně zvolená zevní léčba, případně včasné nasazení adekvátní systémové léčby.
Keywords: kosmetické techniky; Acne Vulgaris; Cosmetic Techniques; způsoby aplikace léků; Retinoids; acne vulgaris; lidé; Female; hormonální antikoncepce; Administration, Topical; antibakteriální látky; Drug Administration Routes; aplikace lokální; Anti-Bacterial Agents; Hormonal Contraception; retinoidy; ženské pohlaví; Humans