Farmakoterapie chronické bolesti - současné principy léčby a nové léky - Nosková, Pavlína (Farmacie pro praxi, 2023)
Chronická bolest představuje závažný zdravotní problém, který zatěžuje celý systém zdravotnictví. Její léčba by měla být vedena racionálně a na podkladě současných vědeckých poznatků. Článek shrnuje současný pohled na tuto problematiku a poukazuje na nová analgetika a doporučení.
Keywords: Analgesics, Opioid; Drug Combinations; Chronic Pain; lidé; Breakthrough Pain; antiflogistika nesteroidní; neuralgie; Neuralgia; metamizol; průlomová bolest; Humans; chronická bolest; Anti-Inflammatory Agents, Non-Steroidal; fixní kombinace léků; opioidní analgetika; analgetika; Analgesics; Dipyrone