Komplikovaný postintervenčný priebeh - Dekanová, Lucia; Rašiová, Mária; Szabóová, Eva; Koščo, Martin; Kubíková, Mária; Gallovičová, Andrea (Kazuistiky v angiologii, 2023)
Katetrizácia artériového systému s následnými perkutánnymi intervenciami je spojená s určitou mierou komplikácií, najčastejšie v súvislosti s prístupovým miestom. Predstavujeme kazuistiku pacientky, u ktorej okrem prolongovaného uzatvárania prístupovej artérie bola hospitalizácia komplikovaná venóznym tromboembolizmom.
Keywords: Female; Catheterization, Peripheral; magnetická rezonanční angiografie; Magnetic Resonance Angiography; ženské pohlaví; Computed Tomography Angiography; vena portae; lidé; trombóza; Portal Vein; Pulmonary Embolism; Angioplasty; plicní embolie; Aged; angioplastika; periferní katetrizace; Thrombosis; senioři; CT angiografie; Humans