Dvouletý evropský vzdělávací program v intervenční epidemiologii: EPIET MS-track - ohlédnutí zpátky z pohledu absolventky programu - Liptáková, Monika (Zprávy Centra epidemiologie a mikrobiologie (2011, Print), 2023)
V období od září 2019 do září 2021 jsem se zúčastnila programu “The European Programme for Intervention Epidemiology Training” (EPIET) v České republice, tj. ve vlastním členském státě, tzv. Member State track (MS-track). Pracovala jsem tedy na domovském pracovišti Oddělení epidemiologie infekčních nemocí, Centra epidemiologie a mikrobiologie ve Státním zdravotním ústavu. Toto pracoviště je zároveň školícím místem EPIET schváleným ze strany Evropského střediska pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC). V této stručné zprávě nastíním mé zkušenosti s programem a případným uchazečům o program doložím některé potřebné informace.
Keywords: International Cooperation; Communicable Disease Control; Epidemiology; kontinuální vzdělávání; lidé; mezinárodní spolupráce; Evropská unie; Education, Continuing; kontrola infekčních nemocí; European Union; epidemiologie; Humans