Intoxikace bobkovišní lékařskou - Farná, Hana (Praktický lékař, 2023)
Kazuistika intoxikace šestiletého dítěte toxiny bobkovišně lékařské obsaženými v jejích plodech a listech s celkembenigním průběhem spojeným pouze s gastrointestinálními příznaky a s úplným uzdravením. Autor varuje před stálečastějšími intoxikacemi u dětí i dospělých touto rostlinou a na nebezpečí, které hrozí při vážnějších intoxikacích.
Keywords: slivoň; dítě; Female; bobkovišeň lékařská; jedovaté rostliny; Plant Poisoning; lidé; Prunus; Plants, Toxic; Humans; ženské pohlaví; otrava rostlinami; Child