Aktuální doporučení pacientům pro samoléčbu sezónních respiračních onemocnění - Hrnčiarik, Karel; Kůtková, Martina (Medicína pro praxi, 2024)
Běžná sezónní respirační onemocnění vhodná pro samoléčbu jsou nekomplikovaná onemocnění horních cest dýchacích způsobená běžnými viry. Nejúčinnější léčbou sezónních respiračních onemocnění je komplexní terapie, tedy nejen potlačení symptomů pomocí účinných látek, ale i často opomíjená vhodná režimová opatření.
Keywords: samoléčba; fytoterapie; Humans; Anti-Inflammatory Agents, Non-Steroidal; Phytotherapy; nemoci dýchací soustavy; Rhinitis; kašel; rýma; Nasal Decongestants; antiflogistika nesteroidní; Self Medication; Drug-Related Side Effects and Adverse Reactions; Cough; bolest; lidé; Respiratory Tract Diseases; nosní dekongestiva; nežádoucí účinky léčiv; Pain