Novinky v systémové léčbě karcinomu endometria - Pohanková, Denisa; Novotná, Veronika; Ndukwe, Munachiso Onyedikachi (Onkologie, 2024)
Nádory endometria jsou onemocněním se stále vzrůstající incidencí, v současné době jsou celosvětově šestým nejčastějším nádorovým onemocněním u žen. Zahrnují několik histologických subtypů s různou prognózou. V současnosti nabývá na důležitosti molekulární klasifikace nádoru, která může významně ovlivnit plánovaný léčebný postup a vede k možnosti využití přesně cílené individualizované léčby pro každou pacientku.
Keywords: Immunotherapy; ženské pohlaví; adjuvantní chemoterapie; imunoterapie; Humans; Female; nádory endometria; Chemotherapy, Adjuvant; Endometrial Neoplasms; lidé