Parametr NEDA-3 z pohledu současné léčby roztroušené sklerózy - Pavelek, Zbyšek; Matyáš, David (Remedia, 2023)
Roztroušená skleróza (RS) je chronické zánětlivé autoimunitní onemocnění postihující centrální nervový systém. Současná léčba, zejména pokud je zahájena v časné fázi onemocnění, dokáže zpomalit progresi choroby a tím i oddálit invaliditu pacientů. Jedním z cílů léčby u pacientů s RS je dosažení stavu bez klinických i subklinických známek aktivity onemocnění, tedy stavu označovaného jako NEDA (no evidence of disease activity). Práce se zabývá parametrem NEDA‐3 z pohledu současné léčby RS.
Keywords: stupeň závažnosti nemoci; lidé; Multiple Sclerosis; Severity of Illness Index; NEDA-3; progrese nemoci; roztroušená skleróza; Disease Progression; Humans