Ošetření povrchových ran, ulcerací a lézí na genitálu u mužů - Koutná, Markéta (Dermatologie pro praxi, 2024)
Příspěvek se zaměřuje na rány a ulcerace povrchového charakteru na genitálu u mužů, které často vznikají v důsledku dekompenzace zdravotního stavu pacienta v podmínkách intenzivní péče. Předkládá možné ošetření a léčbu při použití způsobu vlhké terapie vybranými terapeutickými materiály. V příspěvku nejsou vyjmenovány všechny dostupné přípravky. Autorka si je vědoma, že lokální léčba může být prováděna rovněž pomocí magistraliter specialistou z oboru dermatologie. Účelem příspěvku je předložit postup ošetření a léčby, který může být prováděn v běžných podmínkách nemocniční, ambulantní nebo domácí péče v závislosti na typu poškození a fázi vývoje hojení.
Keywords: Male; Ulcer; Critical Care; vřed; mužské pohlaví; péče o pacienty v kritickém stavu; Wounds and Injuries; mužské pohlavní orgány; rány a poranění; Genitalia, Male; hojení ran; Humans; lidé; Wound Healing