Epidermolysis bullosa congenita, EB Centrum FN Brno a DEBRA ČR - Gaillyová, Renata; Bučková, Hana; Kýrová, Jana; Fajkusová, Lenka; Kopečková, Lenka; Melichárek, Pavel; Gaillyová, Anita; Hrudková, Magda (Farmakoterapeutická revue, 2024)
Epidermolysis bullosa congenita (EB) je vzácné vrozené dědičné onemocnění s projevy na kůži a sliznicích, s postiženími vnitřních orgánů. Klinické obrazy čtyř základních typů EB jsou velmi pestré, závislé na patogenních sekvenčních variantách 20 genů. MuLtioborový tým specialistů EB Centra FN Brno pečuje o děti i dospělé pacienty s EB z ČR i zahraničí. Úzká je spolupráce EB Centra s pacientskou organizací Debra ČR. EB Centrum FN Brno je členem mezinárodního týmu klinických expertů EB CLinet a ERN-Skin.