Dlouhodobá účinnost a bezpečnost upadacitinibu v terapii atopické dermatitidy - Rob, Filip (Farmakoterapie, 2024)
Upadacitinib je selektivní inhibitor JAK1, který je stále jednou z nejnovějších terapií atopické dermatitidy. V současné době již máme k dispozici téměř tříletá data o účinnosti a bezpečnosti dlouhodobé léčby atopického ekzému upadacitinibem a rovněž první soubory pacientů léčených upadacitinibem v reálné praxi. Všechny tyto výsledky potvrzují dobrou účinnost i bezpečnost upadacitinibu, který nevykazuje nové bezpečnostní signály či nárůst nežádoucích účinků v průběhu dlouhodobé terapie.
Keywords: klinické zkoušky jako téma; Janus Kinase 1; inhibitory Janus kinas; lidé; Janus Kinase Inhibitors; Clinical Trials as Topic; metaanalýza jako téma; hodnocení výsledků zdravotní péče; Biological Therapy; Outcome Assessment, Health Care; Janus kinasa 1; upadacitinib; Dermatitis, Atopic; Meta-Analysis as Topic; atopická dermatitida; biologická terapie; Humans