Léčba oboustranných objemných angiomyolipomů ledviny everolimem - Blažková, Kristýna; Šámal, Vladimír; Richter, Igor; Paldus, Vít (Česká urologie, 2024)
Kazuistika poukazuje na možnost farmakologické terapie everolimem u pacientů s chirurgicky neřešitelným rozsáhlým postižením ledvin angiomyolipomy, které pacienty ohrožují závažným krvácením.
Keywords: Kidney Neoplasms; dospělí; stomatitida; Angiomyolipoma; nádory ledvin; krvácení; lidé; Female; Stomatitis; diagnostické zobrazování; Everolimus; angiomyolipom; Diagnostic Imaging; Adult; everolimus; ženské pohlaví; Hemorrhage; Humans