Bimekizumab u pacientky s psoriázou a psoriatickou spondylartritidou - Policarová, Marie (Dermatologie pro praxi, 2024)
Prezentujeme kazuistiku čtyřicetileté pacientky s psoriázou a psoriatickou spondylartritidou, která byla léčená celotělovou fototerapií, methotrexátem. Od března roku 2023 aplikuje biologickou léčbu bimekizumabem s vynikajícím efektem na kožní projevy a dobrým efektem na zmírnění kloubních potíží.
Keywords: Arthritis, Psoriatic; Female; psoriáza; Antibodies, Monoclonal, Humanized; ženské pohlaví; bimekizumab; psoriatická artritida; humanizované monoklonální protilátky; lidé středního věku; Middle Aged; Psoriasis