Tolerance léčby ribociklibem v kombinaci s fulvestrantem ve starší populaci - kazuistika - Palkovský, Martin; Soumarová, Renata (Onkologická revue, 2024)
Tato práce úvodem shrnuje indikace a mechanismus účinku ribociklibu. Na kazuistice 75leté pacientky léčené ribociklibem v kombinaci s fulvestrantem pak demonstrujeme naše poznatky, které v závěru srovnáváme s bezpečnostním profilem z registrační studie MONALEESA-3. Pacientka léčbu toleruje velmi dobře, bez nutnosti redukce dávky, a hlavně bez výraznější toxicity.
Keywords: cyklin-dependentní kinasy; Chemotherapy, Adjuvant; tolerance léku; Aged; Fulvestrant; Neoplasm Staging; receptory pro estrogeny; senioři; Drug Tolerance; Progression-Free Survival; nádory prsu; lidé; klinické zkoušky jako téma; staging nádorů; Breast Neoplasms; Clinical Trials as Topic; ribociklib; Female; adjuvantní chemoterapie; ženské pohlaví; doba přežití bez progrese choroby; Humans; Cyclin-Dependent Kinases; Drug Therapy, Combination; kombinovaná farmakoterapie; Receptors, Estrogen; studie MONALEESA-3