Změny nehtů trvající 30 let - Kunešová, Natálie; Kojanová, Martina; Důra, Miroslav; Petráčková, Markéta; Štork, Jiří (Česko-slovenská dermatologie, 2024)
Autoři uvádí případ 74leté ženy se změnami nehtů rukou i nohou trvajícími 30 let. Histopatologické vyšetření prokázalo psoriázu nehtů. Diskutována je problematika izolovaného postižení nehtů, diferenciální diagnózy, hodnocení závažnosti postižení nehtů, souvislost s psoriatickou artritidou, a současné možnosti léčby.
Keywords: kvalita života; nemoci nehtů; psoriatická artritida; Humans; Aged; psoriáza; Psoriasis; Nail Diseases; Quality of Life; Arthritis, Psoriatic; Female; lidé; senioři; ženské pohlaví