Spolupráce dětské a dorostové psychiatrie s dětskou paliativní péčí - Mrkvička, Adam; Hrdličková, Lucie (Paliativní medicína, 2024)
Přehledový článek mapuje možné propojení a mezioborovou spolupráci mezi dětskou paliativní péčí a dětskou a dorostovou psychiatrií. Předkládá přehled publikovaných prací zabývající se tímto tématem, možné benefity pro pacienty a jejich rodiny, popis hlavních psychiatrických příznaků a poruch běžně se vyskytujících v dětské paliativní péči a možný přínos dětského psychiatra pro integrovaný a holistický přístup ke komplikovaným případům.