Léčba niraparibem u pacientky s ovariálním karcinomem a tuberkulózou plic - kazuistika - Schwanzerová, Renata; Zvaríková, Mária (Onkologická revue, 2024)
Prezentovaná kazuistika se zabývá léčbou pacientky s recidivou ovariálního karcinomu a současně zjištěnou tuberkulózou plic. Případ demonstruje možnost užití inhibitoru PARP (po[y(ADP-ribóza) poiymerázy) v kombinaci s antituberkulózní léčbou a upozorňuje na důležitost zhodnocení farmakologických interakcí.