Léčba trifluridin/tipiracilem u mladého pacienta s karcinomem rekta po selhání několika režimů systémové léčby i radioterapie - kazuistika - Bohuňovská, Kateřina (Onkologická revue, 2024)
Kazuistika popisuje případ mladého pacienta s lokálně pokročilým inoperabiLním karcinomem rekta, kterého jsme po selhání několika režimů systémové léčby i radioterapie po dobu 14 měsíců léčili trifluridin/tipiraciLem (Lonsurf) s výborným výsledkem. Pacient je nyní bez známek generalizace základního onemocnění, progrese je pouze lokální. Nyní je zažádáno u zdravotní pojišťovny o schválení regorafenibu.