Přehled problematiky očkování dospělých pro praxi - Pernicová, Eva (Medicína pro praxi, 2024)
Očkování je jedním z nejvýznamnějších objevů moderní medicíny, který zásadně přispívá k ochraně veřejného zdraví. Díky vakcinaci se podařilo eradikovat nebo podstatně snížit výskyt mnoha závažných infekčních nemocí, na které v minulosti umíraly statisíce lidí.
Keywords: směrnice pro lékařskou praxi jako téma; Practice Guidelines as Topic; Immunization Schedule; dospělí; vakcinace; očkovací schéma; lidé; Vaccination; Adult; Contraindications; kontraindikace; Humans