Cinitaprid rozšiřuje možnosti léčby funkční dyspepsie - Slíva, Jiří (Gastroenterologie a hepatologie, 2024)
Medikamentózní léčba funkčních trávicích poruch je zpravidla obtížná, vyžaduje komplexní přístup a u řady pacientů také podávání účinných prokinetik. Ta se nově v České republice rozšiřuje o léčivou látku cinitaprid. Předložený text shrnuje jeho základní farmakologické vlastnosti a dostupné relevantní aspekty jeho klinického využití.
Keywords: hodnocení léčiv; antiemetika; klinické zkoušky jako téma; Antiemetics; dyspepsie; Clinical Trials as Topic; lidé; Benzamides; Dyspepsia; Drug Evaluation; Cinitaprid; benzamidy; Humans