Psychomotorický vývoj dítěte v prvním roce života - Cibochová, Renata (Česko-slovenská pediatrie, 2024)
Správný psychomotorický vývoj v prvním roce života je důležitý pro celý další vývoj dítěte. Popisujeme psychomotorický vývoj u zdravého dítěte po jednotlivých měsících s důrazem na zásadní vývojové mezníky v tomto období. Korespondující autorka: MUDr. Renata Cíbochová Klinika dětské neurologie 2. LF UK a FN Motol V úvalu 84 150 06 Praha 5-Motol Renata.Cibochova@fnmotol.cz
Keywords: pronační poloha; vývoj dítěte; reflex; Movement; psychomotorický výkon; lidé; Infant, Newborn; Infant; psychomotorický vývoj; Psychomotor Performance; Prone Position; kojenec; pohyb; novorozenec; Child Development; Reflex; Humans