Durvalumab v praxi - kazuistika - Černeková, Radoslava (Onkologická revue, 2024)
I navzdory pokroku v onkologické léčbě za poslední roky zůstává malobuněčný karcinom plic nadále diagnózou velmi závažnou se špatnou prognózou. Imunoterapie změnila výsledky léčby onkologických onemocnění včetně malobuněčného karcinomu plic. Kazuistika popisuje případ pacienta, ročník 1967, v době diagnózy 54letého, s generalizovaným malobuněčným karcinomem, léčeného od listopadu 2022 doposud.
Keywords: počítačová rentgenová tomografie; malobuněčný karcinom plic; durvalumab; Antibodies, Monoclonal, Humanized; inhibitory kontrolních bodů; Small Cell Lung Carcinoma; Humans; mužské pohlaví; Male; lidé; imunoterapie; humanizované monoklonální protilátky; lidé středního věku; Tomography, X-Ray Computed; Immune Checkpoint Inhibitors; Immunotherapy; Middle Aged