Erozivní pustulární dermatóza skalpu u 32leté pacientky - Brabcová, Nadezhda (Dermatologie pro praxi, 2024)
Erozivní pustulózní dermatóza skalpu (EPDS) je vzácné chronické zánětlivé onemocnění. Je charakterizované rozsáhlými pustulózními lézemi, erozemi a krustami nacházejícími se na pokožce hlavy. Obvykle postihuje starší osoby ve věku 60-80 let, ale může postihnout i osoby v jiném věku. V této kazuistice popisuji případ mladé 32leté pacientky s EPDS.
Keywords: Scalp Dermatoses; Female; isotretinoin; dospělí; dermatózy skalpu; Adult; Isotretinoin; Humans; ženské pohlaví; doxycyklin; lidé; Doxycycline; erozivní pustulární dermatóza skalpu