Novorozenecký screening vrozených poruch imunity - SCID screening - Bloomfield, Markéta; Klocperk, Adam; Šedivá, Anna (Pediatrie pro praxi, 2024)
V České republice proběhl v letech 2022-2023 pilotní projekt novorozeneckého screeningu závažných vrozených poruch imunity, souhrnně SCID screening. Pilotní data demonstrovala vysokou efektivitu celého metodického a klinického aparátu.
Keywords: novorozenecký screening; Česká republika; Agammaglobulinemia; vrozené poruchy imunity; lidé; Immune System Diseases; nemoci imunitního systému; Neonatal Screening; Humans; novorozenec; agamaglobulinemie; Infant, Newborn; Czech Republic