Mužská infertilita a možnosti farmakologické léčby - Fedák, Dalibor Jozef (Urologie pro praxi, 2024)
Historicky spíše ignorovaná mužská neplodnost zapříčiňuje samostatně nebo v kombinaci neplodnost páru přibližně v 60 % případů. Nemožnost páru zplodit potomka vede k psychosociálnímu stresu. Úlohou systematické diagnostiky a terapie neplodnosti muže je rozpoznání příčiny, snaha o zlepšení tvorby spermií a zvýšení šance na úspěšné početí.
Keywords: mužská infertilita; Infertility, Male; analýza spermatu; Selective Estrogen Receptor Modulators; inhibitory aromatasy; antioxidancia; selektivní modulátory estrogenních receptorů; genetické testování; choriogonadotropin; Genetic Testing; mužské pohlaví; Male; Diagnostic Techniques, Endocrine; Aromatase Inhibitors; Antioxidants; Chorionic Gonadotropin; diagnostické techniky endokrinologické; Semen Analysis