Perfuzní scintigrafie myokardu (SPECT) - základy v klinické praxi - Němčíková, Petra; Musil, Vladimír (Kazuistiky v angiologii, 2024)
Předkládaný článek pojednává o obecných základech jednoho z nejčastějších vyšetření v nukleární medicíně – perfuzní scintigrafii myokardu, která využívá zobrazovací metodu nazývanou jednofotonová emisní výpočetní tomografie. Cílem článku je seznámit klinické lékaře, kteří toto vyšetření indikují, zejména kardiology, internisty a praktické lékaře, se základy, principy, indikacemi a přínosy tohoto vyšetření pro klinickou praxi.
Keywords: zátěžový test; Exercise Test; Myocardial Perfusion Imaging; lidé; zobrazování myokardiální perfuze; Humans