Kazuistika pacienta s dlouhodobým efektem trifludin/tipiracilu - Nohejlová Medková, Anna (Onkologie, 2025)
Kolorektální karcinom patří mezi nejčastější zhoubná onemocnění v České republice. Za poslední dekády se výrazně posunula jeho terapie, která prodlužuje celkové přežití pacientů. V roce 2016 byl na základě studie RECOURSE registrován nový lék pro předléčené pacienty - trifludin/tipiracil (TAS-102), který oproti placebu prodlužuje celkové přežití bez zhoršení kvality života. Uvádíme případ pacienta, jenž dlouhodobě profituje z této terapie.
Keywords: nádory plic; Lung Neoplasms; Humans; lidé středního věku; Disease Progression; Quality of Life; Thorax; hrudník; Trifluridine; lidé; kvalita života; Neoplasm Metastasis; metastázy nádorů; kolorektální nádory; Male; Middle Aged; progrese nemoci; mužské pohlaví; trifluridin; Colorectal Neoplasms