Nekrotická kožní folikulitida - Kollárová, Lesia; Gregorová, Tereza; Sticová, Eva; Havránek, Jiří; Kontuľová, Simona; Navrátilová, Andrea; Formanová, Julia (Pediatrie pro praxi, 2025)
Autoři uvádí kazuistiku 11letého děvčete, které přišlo pro hlubokou pyo-gangrenózní afekci v oblasti nad levou lopatkou. Nacházela se v oblasti acne comedonica. Celkový stav alterován nebyl. Diagnostická úvaha byla široká a využili jsme i možnosti histopatologického vyšetření.
Keywords: Biopsy; Humans; diferenciální diagnóza; dítě; Child; stafylokokové infekce kůže; Female; pyoderma gangrenosum; Staphylococcal Skin Infections; Diagnosis, Differential; lidé; acne vulgaris; oxacilin; Folliculitis; biopsie; Acne Vulgaris; ženské pohlaví; folikulitida; Pyoderma Gangrenosum; Oxacillin