Lipegfilgrastim - využití, účinnost a bezpečnost v klinické praxi - Vokurka, Samuel (Onkologická revue, 2025)
Pegylované růstové faktory granulopoézy, lipegfilgrastim a pegfilgrastim, mají zásadní roli ve snížení rizika febrilní neutropenie a těžké neutropenie po chemoterapii, a pomáhají tak udržet i její dávkovou intenzitu. Lipegfilgrastim, zavedený od roku 2014, zůstává doposud dostupný v originální molekule a bez biosimilárního ekvivalentu. Data observačních studií i z reálné praxe dokládají jeho účinnost a bezpečnost.
Keywords: Filgrastim; Neutropenia; neutropenie; filgrastim; Observational Studies as Topic; pozorovací studie jako téma; Humans; polyethylenglykoly; lidé; lipegfilgrastim; Polyethylene Glycols