Praktický průvodce převazem rány - Krupová, Lenka (Medicína pro praxi, 2025)
Článek poskytuje průvodce převazem nehojících se ran, který je klíčový pro prevenci infekcí, podporu hojení a zvýšení komfortu pacienta. Popisuje základní kroky, počínaje hygienou rukou, přípravou materiálu, prostředí a ochranných pomůcek, až po aplikaci krytí a dokumentaci. Důraz je kladen na význam individuálního přístupu k pacientovi, pravidelné sledování stavu rány a dodržování nejnovějších postupů v péči o rány.
Keywords: hojení ran; Debridement; Wounds and Injuries; debridement; chorobopisy; ochranné prostředky; obvazy; Hygiene; hygiena; Humans; Protective Devices; Bandages; lidé; Medical Records; převazy ran; rány a poranění; Wound Healing